ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θερμή υποδοχή και ανταπόκριση είχαν τα έργα ζωγραφικής των φοιτητών της Ιατρικής  Σχολής του Δ.Π.Θ. με θέμα την Ανατομία του Ανθρώπου, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ανατομίας την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.

Το ενδιαφέρον των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, που εκφράστηκε μέσα από την προσέλευση, τα θερμά λόγια και το ενθουσιώδες χειροκρότημα, ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για τους συμμετέχοντες.

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής για την ανατομία διοργανώθηκε φέτος για πρώτη χρονιά, με στόχο να αναδειχθεί η καλλιτεχνική και δημιουργική πλευρά των φοιτητών της Ιατρικής, που πρόσφεραν το χρόνο και τις γνώσεις τους και τελικά … την ψυχή τους στα έργα που έλαβαν μέρος.

Συνολικά παραδόθηκαν στο Εργαστήριο Ανατομίας 18 έργα ζωγραφικής. Η  κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από την διευθύντρια του Εργαστηρίου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Αλίκη Φίσκα, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Μαρία Λαμπροπούλου και τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Βασίλειο Θωμαϊδη ανέλαβε το εξαιρετικά δύσκολο έργο της επιλογής των καλύτερων έργων.

Το πρώτο βραβείο μοιράστηκαν οι φοιτήτριες Βάγια Καραπέπερα και Βαρβάρα Χατζηπαύλου, στη δεύτερη θέση βραβεύθηκε το έργο του φοιτητή Αργύρη Λουκά και την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι φοιτήτριες Δήμητρα Ντίκου και Κυριακή Παναγιωτίδου.

Οι 5 αυτοί φοιτητές που τα έργα τους ξεχώρισαν και συγκίνησαν, έλαβαν σαν βραβείο βιβλία Ανατομίας.

Τα έργα των νικητών, αλλά και όλα τα έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, εκτίθενται στο Εργαστήριο Ανατομίας, του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αίθουσας διδασκαλίας.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ζωγραφικής για την ανθρώπινη Ανατομία, αλλά και όλους όσους τον στήριξαν, και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να τον αναδείξουμε σε ετήσιο θεσμό του Ιατρικού Τμήματος του Δ.Π.Θ.

 

 

Print
Tags:
Rate this article:
No rating
Please login or register to post comments.