Προκήρυξη 2ου Κύκλου Π.Μ.Σ.

Προκήρυξη 2ου Κύκλου Π.Μ.Σ.

με τίτλο "Κλινική - Χειρουργική Ανατομία"

Το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 διοργανώνει το δεύτερο κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο "Κλινική - Χειρουργική Ανατομία" και απευθύνεται σε νέους επιστήμονες που επιθυμούν να εμβαθύνουν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην Εφαρμοσμένη Ανατομία.

Η διάρκεια των σπουδών που οδηγούν στη λήψη  Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην "Κλινική - Χειρουργική Ανατομία" είναι 18 μήνες (τρία εξάμηνα).

Ο ετήσιος αριθμός εισακτέων είναι κατ΄ ανώτατο όριο τριάντα (30) φοιτητές.

Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Ιατρικής και άλλων Τμημάτων των Σχολών Επιστημών Υγείας (Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής, Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών, Νοσηλευτικής) των ελληνικών πανεπιστημίων ή αντίστοιχων αναγνωρισμένων ξένων ομοταγών Ιδρυμάτων. Επίσης γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι του τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στη βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς επίσης και πτυχιούχοι τμημάτων φυσικοθεραπείας των ΤΕΙ ή αντίστοιχων αναγνωρισμένων ομοταγών ξένων Ιδρυμάτων.

Η παρακολούθηση του ΜΣ είναι υποχρεωτική, ενώ τα μαθήματα διεξάγονται σε εντατικές ενότητες στην πλειοψηφία τους εκτός καθημερινών, ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση του προγράμματος από εργαζόμενους και διαμένοντες σε άλλες πόλεις.

Για τη φοίτηση απαιτείται η καταβολή διδάκτρων που ανέρχονται σε 3000 ευρώ, η οποία πραγματοποιείται σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη κατά την εγγραφή και η δεύτερη κατά την έναρξη του δευτέρου εξαμήνου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υποψηφίων του Προγράμματος είναι έως και τη Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017.

Η υποβολή των δικαιολογητικών των υποψηφίων γίνεται σε κλειστό φάκελο στη διεύθυνση:

Γραμματεία του Ιατρικού Τμήματος

του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Πανεπιστημιούπολη, Δραγάνα

Αλεξανδρούπολη, 68100

Απαραίτητα δικαιολογητικά

  1.  Αίτηση συμμετοχής, με επισυναπτόμενη μία πρόσφατη φωτογραφία
  2. Αντίγραφο πτυχίου και άλλων τίτλων σπουδών (με τις απαιτούμενες νόμιμες μεταφράσεις και αναγνώριση ισοτιμίας [ΔΟΑΤΑΠ] για τίτλους της αλλοδαπής).
  3. Φωτοτυπία ταυτότητας
  4. Αποδεικτικό καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας ή υπεύθυνη δήλωση ικανοποιητικής γλωσσομάθειας. Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας άλλης γλώσσας προαιρετικά.
  5. Βιογραφικό σημείωμα, όπου αναφέρονται οι σπουδές και η επιστημονική, ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία
  6. Αντίγραφα δημοσιεύσεων (πλήρης δημοσίευση σε περιοδικό σε αντίγραφο ή πλήρη στοιχεία του περιοδικού και αντίγραφο της περίληψης) ή προφορικών ανακοινώσεων (αντίγραφο του εξωφύλλου και της περίληψης από το βιβλίο περιλήψεων).
  7. Συστατική (-ες) επιστολή(-ες) έως 2, προαιρετικά
  8. Δικαιολογητικά, άλλων επιστημονικών δραστηριοτήτων ή πιστοποιητικά επαγγελματικής προϋπηρεσίας
  9. Πιστοποιητικό επάρκειας των αλλοδαπών υποψηφίων στην Ελληνική γλώσσα (Ν. 2083/92 αρ.12, παρ. 2α).

Η επιλογή των υποψηφίων περιλαμβάνει προφορική συνέντευξη, εφόσον πληρούνται τα απαιτούμενα κριτήρια εισαγωγής, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017.

Η έναρξη του δεύτερου κύκλου μαθημάτων του ΠΜΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2017.

Επικοινωνία για πληροφορίες

στη Γραμματεία του ΠΜΣ

  • τηλ: 25510-30539
  • e-mail: info@anatomy-duth.gr
  • και στον ιστότοπο anatomy-duth.gr

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη

           Φίσκα Αλίκη

  Αναπ. Καθ. Ανατομίας 

Print
Tags:
Rate this article:
No rating
Please login or register to post comments.