ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ

 

Το εργαστήριο Κλινικής Ανατομίας  ιδρύθηκε το 1999 και λειτουργεί σε πλήρη συνεργασία με το εργαστήριο Ανατομίας, με σκοπό να δώσει στη γνώση της Ανατομίας του ανθρώπου κλινικό προσανατολισμό, με συσχέτιση της δομής και της μορφολογίας με τη λειτουργία, την κλινική παρουσίαση, την κλινική εξέταση, την παθολογία και τη χειρουργική.

 Το επιλεγόμενο μάθημα της Κλινικής Ανατομίας διδάσκεται στο ε’ εξάμηνο σπουδών του Ιατρικού Τμήματος και μελετά την επιφανειακή, λειτουργική και εφαρμοσμένη ανατομία του ανθρώπου.

Η ύλη του μαθήματος περιλαμβάνει τις εφαρμογές της Ανατομίας του ανθρώπου στη διαγνωστική, κλινική και στη χειρουργική πράξη (κλινική εξέταση, ακτινοανατομία, επιφανειακή ανατομία). Απαιτούνται οι γνώσεις της ύλης των μαθημάτων της Ανατομίας Ι και ΙΙ. Στο μάθημα περιλαμβάνονται 2 ώρες εργαστηριακών ασκήσεων στις ανατομικές παραλλαγές του ανθρώπινου σκελετού και στην εξελικτική ανατομία.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα διδασκαλίας του Ανατομείου και οι γραπτές εξετάσεις πραγματοποιούνται στο τέλος του ε΄ εξαμήνου.

 

Διευθύντρια – Συντονίστρια : Φίσκα Αλίκη

Διδάσκοντες : Φίσκα Αλίκη,  Θωμαΐδης Β.

 

Συγγράμματα προς επιλογή:

1. Κλινική Ανατομία, Moore K.L

2. Ανατομία, Marieb, Wilhem, Mallart